Pakej Travel Bajet: 2017

Private Group Dari KL @ by Bus Ke Krabi


Nak Pergi dengan Team Persatuan & Team Buiding Ataupun Family Days
40 orang = RM499/org
30 orang = RM529/org
20 orang = RM599/org

More info pls call / whatsapp saya 0194003163 @ Klik Link ni trus ke whatsapp www.wasap.my/60194003163/privategroupdariKL

Keenakan Kopi Luwak di Bandung North City Tour



Ladang Kopi Bali atau dikenal dengan nama Bali Agrotourism, adalah tempat menarik  seperti kopi robusta, nenas, buah ular Bali (salak), kentang Bali biasa, bintang buah, kakao, buah jati, pohon durian dan banyak lagi , pengalaman untuk melihat cara membuat kopi Bali dengan cara yang sangat tradisional, dan rasa segar kopi atau teh halia Bali dengan pemandangan lembah sungai hijau dan juga Mereka menjual pelbagai jenis produk kopi asal Bali, minyak herba dan lain-lain dan melihat kucing civet pembuat kopi yang paling mahal, dikenali sebagai Luwak, yang menghasilkan "Kopi Luwak"

Pakej Promosi Kami Bandung RM799 included Flight - http://www.travelbajet.com/2017/10/pakej-bandung-4d3n-promo-rm799.html

Fee : FREE

feedback Trip Ke Singapore Memang Best !!!


Kos Tambang Bas Dari KL ke Hatyai ke Krabi ?

Nak Book Tambang Bas Ke Hatyai Daripada KL (TBS) Hanya Rm65/Orang Book Secara Online http://www.easybook.com. manakala dari Hatyai ke Krabi Town Hanya RM52 bersamaan 400 baht boleh book di https://www.busonlineticket.co.th

Hotel 3 bintang yang selasa lebih kurang RM100/malam
Island Hoping & snorkeling yang bestnya diorang akan pick up di hotel anda cara booking tanyalah orang sana tempat beli tiket island hoping 4 pulau + Snorkeling RM70/orang

Total Kos Setakat ni = RM404 ( Kos Pergi & Balik )
Tak kira kos di bawah lagi kan ?
Kos Transport ke Night Market ?
Kos Transport ke Aonang Town?
Kos Transport ke Elephant Tracking ?
Kos Transport ke Shell Fosil Beach (shopping mutiara)?
Kos Transport ke 7 Heaven?
Kos Transport ke Floating Market ?
Kos Transport nak pergi makan ?



















Biar Abg T Aturkan Perjalanan Anda Dari Kuala Lumpur ke Krabi RM499 Sahaja TERMASUK :-
Tour Guide Malaysia

KRABI VVIP FROM KL
RM499 RM449 SEORANG (12 TAHUN KEATAS)
RM479 RM429 SEORANG (5-11 TAHUN)
RM299 RM249 SEORANG (2-4 TAHUN)
RM100 SEORANG (0-2 TAHUN)

πŸ—“ 03-06 OGOS 2017
πŸ—“ 21-24 SEPT 2017
πŸ—“ 19-22 OKT 2017
πŸ—“ 23-26 NOV 2017 ( Surcaj RM100)
πŸ—“ 07-10 DEC 2017 ( Surcaj RM100)

PAKEJ TERMASUK :
 Bas VVIP KL-BKH-KL
 Van VVIP BKH-KRABI-BKH
 Penginapan 2 orang sebilik
 Island Hopping
       Poda Island
       Tub Island
       Chicken Island
       Railey Beach
 Snorkeling
 Lunch semasa Island Hopping
 Drinking water semasa Island Hopping
 Buah segar semasa Island Hopping
 Krabi city tour
      Black Crab
      Nok Awk
      Krabi night market
      Gastropod Shell Fossil
      Elephant Trekking
      Emerald pool and Hotspring
      7 Heaven
✅ Hatyai visit
     Plaza Market
     Lee Garden Plaza
     Floating Market Hatyai

PAKEJ TAK TERMASUK :
 Meals
 Entrance fee :
      National Park Fees (adult 400B /kid 200B)
      Elephant Trekking (500baht/person)
      Emerald pool  (200baht/person)
      Hotspring (150baht/person)
      7 Heaven (100baht/person)

Programme Itinerary
Day 1:
10pm      Berkumpul Di Terminal Bas KL dan  
               bertolak Ke Bukit Kayu Hitam

Day 2:
7.30 am   Tiba at Bukit Kayu Hitam Border. (The Zone - Duty Free Parking)
8.30 am    Passport stamping (Thailand)
9.00 am    Travel from border to Aonang, Krabi. Will stop at RNR Trang for lunch.
2.00 pm    Emerald & Blue Pool
4.00 pm    Check in Hotel
6.00 pm.   Krabi City Tour (Black Crab /Nok Awk )
7.00 pm    Dinner & shopping at Krabi Town Night Market.
10.00 pm  Back to hotel. Free and easy

Day 3:
7.00 am    Breakfast at Halal Restaurant
8.15 am    Pick up at hotel lobby for Island hopping
9.00 am   4 Islands Tour (Tub Island/Poda Island/Chicken Island/Pranang Beach) + Snorkeling + Lunch
3.00 pm   Back at hotel.
5.00 pm   7 Heaven and transfer for dinner. Back to hotel.Free and easy (can walk to Aonang Shopping Street)

Day 4 :
7.30 am  Check out hotel. Pick up for breakfast
9.00 am  Elephant Trekking
11.00 amTravel from Krabi to Hatyai
5.00 pm  Shopping at Plaza Market/Lee Garden Plaza/Hatyai Floating Market.
8.30 pm  Travel from Hatyai to Bukit kayu Hitam and back to KL
                ETA Bukit Kayu Hitam around 10.30 pm ( Malaysia Time)
                ETA KL around 6.00am

Nak Beli Travel Insurance ?



Digalakkan mengambil personal travel insuran kerana jika berlaku sebarang musibah kos di sana amat tinggi. Boleh beli secara online. Mudah dan cepat. Salah 1 contoh πŸ‘‡

ONLINE INSURANS PURCHASE
https://digital.axa.com.my/travel-insurance-malaysia?gclid=CNCIz-Xl2tICFYmSvQodiEAOJA

Cara Isi White Card ke Singapore @ Thailand


4 Aktiviti Menarik di Koh Lipe, Thailand

 
 
Koh Lipe terletak di daerah Satun, Thailand dan ia merupakan pulau yang terletak di Laut Andaman. Kedudukannya amat hampir dengan Pulau Langkawi dan boleh juga masuk ke pulau ini dari situ. Namun kebiasaannya pulau ini dimasuki melalui Pakbara, Thailand dan tambang botnya lebih murah.
 
Pulau kecil dan terkenal di kalangan diver ini sangat indah dan warna air laut yang biru sungguh menenangkan. Ada enam aktiviti yang boleh kami cadangkan untuk anda lakukan di sini.
1. Island Hoping & Snorkeling
 
Ada beberapa pakej ditawarkan di Koh Lipe. Pakej-pakej ini bergantung dengan pulau-pulau yang ingin dilawati. Anda boleh melakukan aktiviti snorkeling di pulau-pulau tertentu.
 
 
 







 
 
2. Berkayak Sambil Melihat Keindahan Matahari Terbenam.
 


 
3.Santai-Santai Bersama Kawan @ Family di Pantai Yang Indah Di Koh lipe


 
 
 
4. Walking Street
  • Walking Street di Koh Lipe memang hidup dan meriah, terutamanya pada waktu malam. Di sini suasananya seperti uptown. Kedai-kedai yang menjual cenderahati, pakaian, barangan snorkel dan menyelam, restoran-restoran, 7Eleven, pub dan bar, rumah urut, spa, klinik dan farmasi semuanya terdapat di sini.
  • Anda mungkin akan membeli belah di sini walaupun anda tiada niat nak membeli. Ada beberapa ATM di Walking Street. Bersiap sedialah mengeluarkan duit.


4. Jalan-jalan Cari Makan
  • Thailand terkenal dengan makanannya yang sangat sesuai dengan tekak Asia seperti kita. Apalagi orang Malaysia yang gemar makanan pedas.
  • Antara menu yang saya cuba dan tak dapat lupakan rasanya yang hebat itu adalah tomyam putih, pulut mangga, pad Thai, siakap stim limau, pancake beraneka rasa dan aiskrim kelapa. Makanan-makanan ini adalah wajib untuk anda cuba.
  • Ramai juga yang makan ikan, sotong, udang dan ketam bakar. Saya tidak berkesempatan merasa semua makanan itu kerana bajet yang diperuntukkan adalah terhad. Jika anda ada wang lebih, apa salahnya.
  • CafΓ© yang berasaskan kopi juga sangat menarik untuk dicuba. Ramai warga Eropah yang membuka pub, bar, kedai kopi dan restoran di sini. Oleh itu, tiada masalah untuk mendapatkan makanan barat di sini.


Nak info tentang pakej ? http://www.travelbajet.com/2017/10/koh-lipe-3hari-2malam-rm599.html

KOH LIPE 3HARI 2MALAM RM599



KOH LIPE 3HARI 2MALAM
"""Maldives Of Thailand"""

RM599 seorang ( deposit RM100 )
RM499 ( 4-10 tahun )
πŸ‘« Minima 2 orang ( mix trip )
😎 Minima 10 orang ( private )


PAKEJ TERMASUK
🚐  van dari BORDER-PAK BARA-BORDER
πŸ›₯ speedboat PAK BARA-LIPE-PAK BARA
🏑penginapan di walking street area
🏝 island hopping
⚓ pier entrance fee
🏊‍ snorkeling dan peralatan
🍜 makan tengahari semasa island hopping
🍀 Hatyai visit - floating market

πŸ›Ά ISLAND HOPPING KE
- Koh Hin Ngam
- Koh Rawi
- Koh Adang
- Koh Yang
- Jabang
- lunch disediakan

PAKEJ TIDAK TERMASUK
- urusan pasport
- personal expenses
- makan dan minum selain dinyatakan
- National Park Fee
( 200THB )
- Insurance perjalanan Thailand
( 60THB )



=========================
ITINERARY KOH LIPE 3H 2M
=========================

HARI PERTAMA :
8:00am - Urusan cop pasport di sempadan
9:00am - Bertolak ke jeti pakbara
10:00am - Tiba di pakbara dan bersiar siar di pekan pakbara
11:00am - Bertolak ke koh lipe ( menaiki speedboat ) Dalam perjalanan singgah melawat dan bergambar di koh khai ( nature  stone gate , satun provinces symbol ) white sand beach
1:30pm - Sampai di koh lipe . Lunch
2:00pm - Check in to hotel . Take a rest
5:00pm - Sightseeing to sunset beach
7:00pm - Dinner dan aktiviti bebas

HARI KEDUA :
9:00am - Selepas breakfast terus ke aktiviti laut ( island hopping and snorkeling )
12:00pm - Lunch is served at island
2:00pm - Melawat koh hin ngam, koh Rawi. snorkeling di koh adang, koh yang, koh jabang.
4:30pm - Tamat aktiviti laut . Balik hotel . Take a leisure time
7:00pm - Dinner and get to walking street to shopping or spa/massage
10:00pm - Dreaaaammmm timeeeeee

HARI KETIGA :
7:00am - kepada yang rajin bangun awal pagi kita boleh keluar tengok keindahan sunrise
9:00am - mandi pantai seround sebelum balik bilik kemas kemas dan check out
12:00pm - Ready to check out dan ke jety koh lipe untuk naik speedboat ke pakbara
2:00pm - Sampai pakbara , naik van dan bergerak ke floating market hatyai
4:00pm - Dijangka sampai ke Khlong hae floating market hatyai .
6:00pm - Bertolak ke sempadan
7:00pm - Dijangka sampai ke sempadan dan cop pasport . Bersurai